Samenwerking met het Onderwijs

Kostendekkendheid.nl vindt het belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij. Daarom besteden we een deel van onze tijd en kennis aan het ondersteunen van het onderwijs. Zo hebben wij de afgelopen jaren bij meerdere gemeenten stagiaires ondersteund. Een lezing gegeven op het hoger onderwijs en waren we opdrachtgever van een scriptie onderzoek.

Stage

Diverse stagiaires hebben begeleiding gehad bij verschillende gemeenten die onderzoek deden naar de kostendekkendheid van de leges. Voor de stagiaire is dit interessant, omdat ze een groot deel van de gemeenten te zien krijgen en de ABC-methode goed leert te begrijpen. Voor de gemeenten is dit ook interessant, omdat de stagiaires ingezet kunnen worden om de werking van kostendekkendheid.nl nader te onderzoeken. Wij stellen gratis de (online) begeleiding van het onderzoek beschikbaar op voorwaarde dat de deelnemende gemeente onze webapplicatie aanschaft voor 1 jaar. Met een kleine investering kunt u inzicht krijgen in de kostendekkendheid en onderzoeken of de webapplicatie een meerwaarde voor uw gemeente heeft!

Scriptie

In 2020 hebben we in samenwerking met de Erasmus Universiteit onderzoek gedaan naar 'groene bouwleges'. Het was een interessant onderzoek, vooral met de toenemende vraag naar het realiseren van duurzame projecten. Hierbij hebben we diverse gemeenten geïnterviewd en de fiscaliteit van de “groene leges” nader onderzocht.

Lezingen

In 2019 hebben we met veel plezier een lezing gegeven over de fiscaliteit van de kostendekkendheid van de diverse heffingen aan de Hanze hogeschool in Groningen.

We geven 1x per jaar zo’n lezing (gratis), dus mocht u interesse hebben, wees er dan snel bij.

Neem gerust contact met ons op als u interesse heeft in één van bovenstaande onderwerpen.