Image

Het gezicht achter...

Image

Het gezicht achter...

Mijn naam is Jan-Dirk Bleeker en ik ben de bedenker van Kostendekkendheid.nl.

Op een zondagochtend aan de keukentafel in 2011 is alles begonnen. Ik had net de dag ervoor een brief ontvangen, dat ik promotie had gemaakt van financieel beleidsmedewerker naar controller. Toen dacht ik, wat heb ik de afgelopen jaren nu echt betekend voor de maatschappij? En zal de volgende stap dan “concerncontroller” zijn? Word ik daar gelukkig van? Ik kwam tot de conclusie dat ik nog niet iets “wezenlijks” had verbeterd in de maatschappij. Voor mij wel de reden, waarom ik in 2003 bij de gemeente ben gaan werken. Het moest dus anders en dit was een mooi moment om daar over na te denken.

Toen kwam ik op het idee om iets te doen met de kostendekkendheid van de leges. De jaren daarvoor had ik een aantal bezwaarschriften afgehandeld en realiseerde ik me hoeveel werk het is om dit goed te onderbouwen. Al snel verzorgde ik het hele proces van de legesverordening en kwam ik erachter dat je met veel verschillende afdelingen te maken hebt en communicatieruis vrij gemakkelijk ontstaat. Dit kan echt anders, zeker met de opkomst van de internettechnologie.

VNG en Ministerie BZK
In 2015 heb ik de VNG en het Ministerie van Binnenlandse Zaken benaderd met de vraag of we kunnen samenwerken om het geheel landelijk uit te rollen. Via pilotstarter zijn we begonnen bij de gemeente Delft en Eindhoven. De techniek is de jaren daarna verfijnt en aangepast aan de nieuwe regelgeving per 2017. 

Anno 2023 zijn 1 op de 3 gemeenten aangesloten bij Kostendekkendheid.nl en komen we elke maand met gemeenten in contact die afscheid willen nemen van al die ingewikkelde excel berekeningen en overstappen op de webapplicatie.

Wilt u ook uw voordeel doen van de kennis en ontwikkelingen van de afgelopen jaren? Via het programma Teams wij u op een vrijblijvende presentatie geven!

Groet,
Jan-Dirk Bleeker

06-43621011

Image

Het gezicht achter...

Image

Mijn naam is Jan-Dirk Bleeker en ik ben de bedenker van Kostendekkendheid.nl.

Op een zondagochtend aan de keukentafel in 2011 is alles begonnen. Ik had net de dag ervoor een brief ontvangen, dat ik promotie had gemaakt van financieel beleidsmedewerker naar controller. Toen dacht ik, wat heb ik de afgelopen jaren nu echt betekend voor de maatschappij? En zal de volgende stap dan “concerncontroller” zijn? Word ik daar gelukkig van? Ik kwam tot de conclusie dat ik nog niet iets “wezenlijks” had verbeterd in de maatschappij. Voor mij wel de reden, waarom ik in 2003 bij de gemeente ben gaan werken. Het moest dus anders en dit was een mooi moment om daarover na te denken.

Toen kwam ik op het idee om iets te doen met de kostendekkendheid van de leges. De jaren daarvoor had ik een aantal bezwaarschriften afgehandeld en realiseerde ik me hoeveel werk het is om dit goed te onderbouwen. Al snel verzorgde ik het hele proces van de legesverordening en kwam ik erachter dat je met veel verschillende afdelingen te maken hebt en communicatieruis vrij gemakkelijk ontstaat. Dit kan echt anders, zeker met de opkomst van de internettechnologie.

VNG en Ministerie BZK
In 2015 heb ik de VNG en het Ministerie van Binnenlandse Zaken benaderd met de vraag of we kunnen samenwerken om het geheel landelijk uit te rollen. Via pilotstarter zijn we begonnen bij de gemeente Delft en Eindhoven. De techniek is de jaren daarna verfijnd en aangepast aan de nieuwe regelgeving per 2017. 

Anno 2023 zijn 1 op de 3 gemeenten aangesloten bij Kostendekkendheid.nl en komen we elke maand met gemeenten in contact die afscheid willen nemen van al die ingewikkelde en foutgevoelige Excelberekeningen en overstappen op onze webapplicatie.

Wilt u zien, horen en ervaren waarom steeds meer gemeenten gebruik maken van Kostendekkendheid.nl en ook uw voordeel doen met de kennis en ontwikkelingen van de afgelopen jaren? Bel ons voor een vrijblijvende presentatie via Microsoft Teams!

Groet,
Jan-Dirk Bleeker

06-43621011

linkedin.com